2 Ağustos 2010 Pazartesi

Darbe planı yasaldır. Karşı çıkmak ise askeri suç. Ancak Md.35 değişirse suç olur.



                                   
Paşaların" içeri "atılmasını" demokratlık olarak görenlere ve bunu "askeri vesayetten" kurtulma olarak lanse edenlere aylar önce yazdım. Hem de belki kırk kere."Madem bu kadar demokratsınız, hadi şu İç Hizmet Kanunu'nun 35. Madde'sini değiştirin" diye.Nedense pek o taraflı olmadılar. Oysa her darbenin "yasal dayanağı"ydı bu madde. Hatta ben size bir şey söyleyeyim mi, hani şu 102 komutanın tutuklama kararıyla yeniden gündeme gelen Balyoz Davası var ya, bir savunma avukatı çıkıp dese,

 "Müvekkillerim darbe falan yapmadılar. Yaptıkları sadece İç Hizmet Kanunu Madde 35'in kendilerine verdiği emri uygulamaktı" ve hâkim sorsa "Ne alaka" diye, yanıt çok güzel olurdu:"Hâkim Bey, kanun müvekkilime bir görev veriyor. Buna göre Cumhuriyet'in temel niteliklerine yönelik bir oluşum var mı yok mu onu takip ediyorlardı. Eğer olursa ne yapacaklarını planlıyorlardı. Yaptıkları her şey İHK 35'e göre yasaldır." Hukukçu değilim ama mantığım var.
İç Hizmet Kanunu 35 orada durduğu müddetçe Balyoz malyoz hikâye olur.Paşalar der ki, "Kanuni işimiz bu", dava kapanır. Ha tabii, gerçekten çoluk çocuğun tepesinde bomba patlatmayı planladılarsa, camiye bomba koymayı akıllarından geçirdilerse, birkaç gazeteci, birkaç aydın öldürelim dedilerse o ayrı bir suçun konusu.
Ama "Siyaset ne halt karıştırıyor, yakından izleyelim" demek suç değildi Türkiye'de.

Garipti. Demokratik değildi hatta ayıptı ama ister beğenin ister beğenmeyin askerin yasal hakkıydı. Bu yüzden hep yazdım, "Gerçekten demokratsanız şu 35. Madde'yi değiştirin" diye. Sonunda "Demokratım" diyenlerden olmasa da, teklif Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Gandi Kemal'den. AKP önce bir şaşırdı, CHP'den böyle bir teklif gelmesine ama dün Başbakan yanıtı verdi: "Ben varım. Değiştirecek güce de sahibim."

Herhalde şimdiye kadar akıllarına gelmemişti. Gandi getirdi.İnşallah değişecek.Bak o zaman kimsenin aklına yeni Balyoz planları yapmak gelmez.

Madde 35 değişirse "askeri gözlemevi" kurup "siyaseti takip etmek" gerçekten "suç" haline gelir. O zaman 1. Ordu Karargâhı'na çağrılıp "jenerik plan" yapılırken orada bulunan bir teğmen bile kalkıp "Komutanım bu suç" diye itiraz edebilir.Aksi takdirde darbe planı yasaldır. Karşı çıkmak ise askeri suç. (Fatih Altaylı)

Facebook, kadın emniyet amirini yaktı

Başbakan Erdoğan’ın photoshoplu fotoğrafını arkadaşlarıyla Facebook'ta arkadaşlarıyla paylaştığı gerekçesiyle Emniyet Amiri Gülsüm Gültepe hakkında ''devlet büyüklerine hakaret''suçundan soruşturma açıldı. Müfettişler, Gülsüm Gültepe'ye 2 yıl kıdem durdurma cezası verilmesini istedi. photoshoplu resmin, henüz kimin tarafından eklendiği belirlenemedi.


Eruh'ta roketli saldırı.1 polis şehit, 3 polis yaralı.

Teröristler Siirt'in Eruh İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı düzenledi. Saldırı sonucu 1 polisin şehit olduğu, 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Bahçeli "Ölüleri Mezardan Kaldıracağına Sen Gel"

(Doğan Haber Ajansı)Bahçeli, ''Ölüler Bile Mezardan Kalkıp 12 Eylül'de Evet Oyu Vermelidir' Diyen Fethullah Gülen'e Sert Tepki Gösterdi. ''Son yıllarda cemaat ve tarikat liderlerinin siyasete çok yoğun bir şekilde karıştığına şahit olmaktayız. Sayın Fettullah Gülen ölüleri mezardan kaldırıp oy kullandıracağına, ABD'den gelerek 12 Eylül'de oy kullanması daha hayırlıdır diye düşünüyorum' görüşünü dile getirdi.

Fethullah Gülen: İmkân Olsa, Mezardakileri Kaldırıp 'Evet' Oyu Kullandırmak Lazım

İstanbul (CİHAN) -Fethullah Gülen, 12 Eylül'de yapılacak referandumun demokrasi adına çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Darbe dönemlerinde binlerce masum insanın işkence gördüğünü hatırlatan Gülen, "İmkân olsa mezardakileri bile kaldırarak referandumda 'Evet' oyu kullandırmak lazım. Ben zannediyorum kalkarlar da…" dedi.