17 Ağustos 2010 Salı

Youtube Açıldı... Girmek için tıklayınız...


Sol baştaki 'Youtube'ye Giriş' Yazısını Tıklayınız

Bu Anayasa, bu şekilde yürürlüğe girerse, sokaktaki insanların hürriyetleri güvencesiz kalacaktır, Türkiye Cumhuriyeti Tehlike altına girecektir..video izle

Peygamber Efendimizin Süt Kardeşi

Ne yalan söylileyim, yıllardır bu mekâna yakın bir yerde çocukluğum ve gençliğim geçti.. ama bu çok kıymetli zatın varlığından bihaberdim. Bir arkadaşımın bu zat hakkında bahsetmesiyle haberim oldu. Yerini öğrendim ve ailemle birlikte ziyaretine gittim. Daha sonraları da sıkça gitmeye başladım. Bulunduğu yer çok bakımlı ve temiz. Bahçe ve çiçekler çok güzel. İnsanların sıkça gelmedikleri bir yerdi bu yüzden de temizdi. Peygamber Efendimizin Süt Kardeşi olarak bilindiğinden, burası eskiden Eyüp Sultan Hazretleri kadar çok ziyaret edilirmiş ama şimdi.. unutulmuş gibi. Hatta varlığından bile haberimiz yok. Bulunduğu yer, Haliç köprüsünden sağa doğru inerken surların olduğu yerdedir.
Ebu Şeybetül Hudrî Hazretleri,
Müslümanların İstanbul'u kuşatmaları sırasında gelen ve sahabe-i kiramdan olduğu bildirilen zatlardandır. Rivayete göre bu zat, Hz. Muhammed Efendimizin süt kardeşi sayılmaktadır. 
İlk zamanlarda bu zatın ziyaretçileri, 
Ebu Eyyüb el-Ensarî Hazretleri'nin ziyaretçileri kadarmış. Son zamanlarda ise tamamen unutulmuş bir durumdadır. 
Kabri, Ayvansaray, Toklu İbrahim Dede sokaktaki Toklu İbrahim Dede kabristanı içerisindedir.
Osmanlı kaynaklarında, halk arasında Tokludede haziresi olarak bilinen mezarlıkta İstanbul'u fethe gelen bini aşkın sahabenin defnedildiği ifade edilmektedir.
Bu inançtan dolayı mezarlık, sahabeler haziresi olarak da bilinmektedir. Ebu şeybe el-hudri türbesi, Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan sınırlı sayıdaki sahabe türbesindendir. Türbedarlığa, ni'me'l-ceyş'i, fethin övülmüş askerlerinden ve devrin velilerinden şeyh Toklu İbrahim Dede getirilmiştir. 
Toklu İbrahim Dede, burada daha önce inşa edilen kiliseyi mescide çevirmiştir. Tokludede Mescidi olarak adlandırılan bu Mescid günümüze ulaşmamıştır. 
Ebu Şeybe El-hudri türbesinin ihtiyaçları için Fatih Sultan Mehmed'in oğlu, veli lakabıyla da anılan Sultan 2. Bayezid (1481-1512) Vakfı'ndan tahsilat ayrılmıştır. Bu uygulamalar mekana Osmanlılar'ın ilk dönemlerinden itibaren verilen önemi göstermektedir. 

Diğer sahabelerle birlikte, başta Toklu İbrahim Dede olmak üzere, İbn Sina'nın El-Kanun adlı kitabının mütercimi Tokadi Hoca Mustafa Efendi (v.1196/1782), Şeyhülislam Sıdkizade El-Hac Ahmed Reşid Efendi (v.1250/1834), Mehmed El-Kefevi (v.1244/1828), Hüseyin Ayvansarayi'nin babası Ayvansaraylı İsmail Efendi (v.1165/1752), Hattat Mustafa Efendi gibi birçok tanınmış zevat bu hazireye defnedilmiştir.
Türbenin bulunduğu hazirede önemli tarihi şahsiyetlerin mezarları bulunmaktadır. Bu mezarlar da bu mekanın Osmanlı ilim ve Devlet ricali tarafından ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

FBML KODLARI



fbml kod:
:<p><a href="http://www.fbmlkodu.blogcu.com/" _cke_saved_href="http://www.fbmlkodu.blogcu.com/" target="_blank"><img src="http://www.resimyagmuru.com/data/media/142/6XAAHf5VMQ.jpg" _cke_saved_src="http://www.resimyagmuru.com/data/media/142/6XAAHf5VMQ.jpg" / border="0"></p><div style="text-align: center"><p><a href="http://www.fbmlkodu.blogcu.com/" _cke_saved_href="http://www.fbmlkodu.blogcu.com/" target="_blank">Fbml Kodları</a></p>


Turk Bayrağı
<center><A href="http://ekle.blogcu.com/"><IMG style="BORDER-RIGHT: rgb(192,192,192) 10px double; BORDER-TOP: rgb(192,192,192) 10px double; BORDER-LEFT: rgb(192,192,192) 10px double; BORDER-BOTTOM: rgb(192,192,192) 10px double" alt="Turk Bayrağı" src="http://img1.blogcu.com/ima
ges/k/a/y/kaydet1/turk_bayragi.gif"></A></center>

Sayfanıza ekleyebileceğiniz çok güzel Hareketli bir ''HOŞGELDİNİZ'' FBML Kodu:

<a href="http://htmlfbml.com" target="_blank">
<img src="http://www.htmlfbml.com/resimler/denizaltihosgldinz.gif"
border="0"></a>

Osmanlı'dan günümüze iftar vaktinde gelenek haline gelen Ramazan topu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerini ses bombalarına bırakıyor.

 Osmanlı'dan günümüze iftar vaktinde gelenek haline gelen Ramazan topu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yerini ses bombalarına bırakıyor. Ramazan topu geleneğini yaşatmaya çalışan belediyeler, eski usul Ramazan topu yerine kullanımı daha kolay, tehlikesiz, pratik ve ucuz olan ses bombalarını tercih etmeye başladı. Ülke genelinde 250'ye yakın belediye, Ramazan topu yerine Sakarya'daki havai fişek fabrikasından 20 bin ses bombası satın aldı.

Havai Fişek Üreticileri, Satıcıları ve Atıcıları Derneği (HÜSAD) Başkanı Arif Coşkun, belediyelerin daha güvenli ve kullanımı kolay olması sebebiyle ses bombalarını tercih etmeye başladığını söyledi.

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam aleminin en önemli mekanlarından biri olan Eyüp Sultan

Türbe, Eyup Sultan Camii'nin  kuzeyinde, iç avlunun önündedir. Fatih Sultan mehmed tarafından 1454-55 tarihinde yaptırılmıştır. İç avludaki çınarın bulunduğu yer, Ebu Eyyüb El Ensarî hazretlerinin gasledildiği yerdir.



Türbe 8 köşeli, tek kubbelidir, kesme taştan yapılmıştır. cephe yüzlerine oturtulmuş olup, kasnağı yoktur. 

Türbe mPencere söveleri mermerdir. Kapı cephesi hariç diğerleri altta ve üstte iki pencerelidir. Kemerli kapı mermerdir, üzerinde Allah, Muhammed, kelime-i tevhid hakedilmiştir. 
Sultan Birinci Ahmed ve Sultan İkinci Mahmud dönemlerinde tamir gören türbe 16.yy'dan itibaren çinilerle süslendi.
Türbedeki gümüş şebeke ve şamdanlar son devirlere aittir.
Sandukanın ayak ucundaki kuyunun kabrin keşfi sırasında bulunan pınar olduğu ileri sürülür.
Eyüp Sultan Türbesi yüz yıllar boyu İslam aleminin ziyaret yeri olmuştur.
Hz. Peygamber, Medine’ye hicret ettiğinde misafir olduğu yer Eyüp Sultan’ın evi olmuştu.

Eyüp Sultan, Peygamber Efendimiz ile birlikte bütün harplere katıldı.
Eyüp Sultan’ın son seferi İslam ordusunun ilk İstanbul kuşatmasıydı. 80 yaşlarında iken, 669 ilkbaharında İstanbul  kuşatmasına katılmak için orduda yerini aldı. Kuşatma devam ederken hastalandı. Ölüm döşeğinde yatarken arzusu sorulduğunda şöyle demişti:
"Dünyanızdan hiçbir şey istemiyorum. Fakat beni düşman diyarı içinde elinizden geldiği kadar ileriye doğru götürüp defnedin. Çünkü Resulullah’tan işittim ki, Kostantiniyye Suru’nun dibine salih bir kimse defnolunacaktır, umarım o kişi ben olurum."
Eyüp Sultan’ın, vasiyeti üzerine İstanbul surlarına yakın bir yere götürülerek bugünkü türbesinin bulunduğu yere defnedildi.
Bizanslılar, surların gerisinden bu manzarayı hayretle seyrettiler. Müslümanları, onlar çekilip gittikten sonra mezarı tahriple tehdit ettiler.
Müslümanlar ise böyle yapıldığı takdirde, kontrolleri altında bulunan yerlerde hiçbir kilisenin ve Hıristiyan azizinin mezarının kalamayacağı cevabını verdiler.
Bu kadar çok kabir, türbe, lahit başka bir camide iç içe geçmemiştir.

Serviler ve mezarlıklar cami çevresini uhrevi bir mekan yapar.
Necip Fazıl,  Fevzi Çakmak, Ferhat Paşa, Mehmet Paşa, Siyavuş Paşa,  Beşir Fuad, Ahmet Haşim,  Ziya Osman Saba, Sokullu Mehmet Paşa burada yatmaktadır.