11 Mayıs 2011 Çarşamba

İbrahim Tatlıses..Ben seni hiç sevmem amaaa... içim yine de cızzz etti..





Seni TV lerde ilk gördüğümde yıl 1974 tü. ''Ayağında Kundura.. yâr gelir dura dura..'' diye çığıra çığıra gelmiştin aramıza. Hoş da gelmiştin yani. Seni çok sevmiştim. 
Ben o zamanlarda 14'ümdeydim. Kürt mürt nedir bilmezdim. Nerden geldiğini, nasıl biri olduğunu da bilmezdim. Urfa neresi diye de bilmezdim. İlgilendirmezdi bile bunlar beni. Sen tanıttın bize Urfayı daaa.. kebabı da. Senin ismini hatırlayamadığımda,  ''Kıvırcık saçlı türkücü'' derdim senin için. 
Sonra bir de ''Ölürsem kabrime gelme istemem, istemeeeeeeeeeeem'' diye bağırdın durdun. Ardından ''Sabuhaaaaaaaaaa'' diye kırdın geçtin ortalığı. 
Birgün evde senin türkünü çığırırken, babamdan kafama bir şamar yemiştim. O seni sevmezdi. O zamanlar bir anlam veremezdim seni sevmemesine. Çok sevdiğim babama, seni sevmediği için çok kızıyordum. Olsun! Ben seni gizli gizli sever ve gizli gizli dinlerdim. Çünkü Almanya'dan gelme Walkman'im vardı benim. Babam ne dinlediğimi duyamazdı. :))) Annem pek aldırmazdı. Tanımazdı bile seni.


Bir mum..iki mum derkeeeeen.. bugünlere geldik seninle beraber. Ama nerelere geldik???? Ben beğenmedim yerimizi. Sen beğendin mi? Doldurduk mu badeleri, ha ninnaaaa?..


Şimdi seni hiç sevmiyorum kıvırcık saçlı adam!. Sen benim o yıllarda sevdiğim türkücü değildin artık. Biliyor musun?.. TV de seni gördüğümde artık kanal değiştiriyorum.


Seni şımarmış, şaşırmış biri olarak görüyorum çünkü. Sahte dobralığın da sıktı beni artık. Ben 1974-1980  modelini seviyorum senin. Aklımda da halâ o modelin var. Sen o zamanlar başkaydın..Ya da ben göremiyordum gerçek yüzünü..
Televizyonlardaki o sivri çıkışlarını arada gördüğümde.. ''Biri bu adamı silkelese ya!'' derdim kızarak.  Amaaaaaa.. bu şekilde olmasını istemezdim doğrusu. Yuhh yani!! Çüşşş!


Neden böyle oldu be kıvırcık saçlı adam? Neden değiştin? Ne gereği vardı bazı şeylerin? Kim bilir, belki de mecbur edildin bazı şeylere.. bilemeyiz..
İnan.. senin şu anda yanına koşturanların  içinde (Nikâhlı eşin ve çocuklarının dışında) gerçekten içi yanan 1 tek insan ya çıkaaaar, ya çıkmaz. Hepsi alış-veriş peşinde. Bunu sen benden çok daha iyi biliyorsun. Aralarında ''Oh olsun!'' deyip de, yüzüne ''Ah çok üzüldüm'' diyenler çooooook. Zeki adamsın ve bunların farkındasın. Farkında olduğunu da biliyorum.  


Ama birşeyi itiraf edeyim mi? Sana çok kızmama rağmen.. hastanedeki görüntülerini gördüğümde.. İÇİM CIZZZ ETTİ  YİNE DE!   Kimbilir, belki de Kundura'nın hatırına! Sadece bu kadarını söyleyebilirim. 


GEÇMİŞ OLSUN BE KIVIRCIK SAÇLI ADAM... ALLAH BETERİNDEN KORUSUN SENİ.. UMARIM
BUNU BİR İMTİHAN OLARAK  KABUL EDERSİN DE, BAZI ŞEYLERİ GÖZDEN GEÇİRİRSİN.
IVIR-ZIVIR ŞEYLER İÇİN DEĞMEEEEEEEEEEEEZ!
SEN KENDİNE VE AİLENE BAK. GERİSİNİ BOŞVEEEEEEEEER!


Reyhan Garip









Maide Suresi/51.Ayet:''Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar) İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez



Maide 51:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَىٰ أَوْلِيَاءَ ۘ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

Diyanet Vakfı Tefsiri:
''Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar) İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez''

Elmalılı Hamdi Yazır Tefsiri:
''Ey iman edenler, yahudilerle hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. İçinizden her kim onlara yardaklık ederse, muhakkak o da onlardandır. Allah ise zulmedenleri doğru yola çıkarmaz''

Yaşar Nuri Öztürk Tefsiri:
''Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır. Allah, zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz.''



Ben bu adamı çok seviyorum..

Hani.. ''Delikanlı Adam'' derler ya! Hani.. ''Yiğit'' derler.. Hani.. ''T.....'lı Adam'' derler..
Hani.. ''Gözü kara Adam'' derler ya!
Hani.. işte..  Yaa ben Usame Bin Ladin'i  çok seviyorum. Kesinlikle de böyle bir adamın ne öldüğüne, ne de öldürüldüğüne inanıyorum. ABD'nin komik yalanlarından biri bu. Neymiş... ''Kefenledik, denize attık''
Amerikaaaaaaaaa... Haydeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....!!! Pehh! Başedemedin, imajın Dünya'ya karşı sarsıldı ve bu çok komik, çocukların dahi inanmayacağı yalanı uydurdun. Benim bir hocam vardı. ''Yalanın da bir doğrusu vardır'' derdi. :))) Ayrıca bu yalana senin halkın bile inanmadı:))) 
Bu adamdan 3-5 tane olacak, ve de Müslüman Ülkeleri bir araya gelecek.. işte o zaman sen bitiksin Amerika. 
Ama birgün olacak.. sen biteceksin Amerika!