21 Ağustos 2010 Cumartesi

Mescid-i Aksa diye bizleri neden Kubbet-üs Sahra'ya yönlendiriyorlar? İşte Yahudilerin Oyunu...


Mescid-i Aksa ile ilgili bir tanıtım yazısı hazırlamak istemiştim. Bu yazıyı hazırlarken de ne yalan söyliyeyim, ben de bu kutsal yerimiz hakkında geniş bir bilgiye sahip olmak istemiştim. Bilgi edinme amacıyla arama motorlarına
''Mescid-i Aksa'' yazdım. O siteye girdim, bu siteye girdim.. derken, inanın kafam iyice karıştı. Neden mi? Mescid-i Aksa diye gösterilen resimler ve verilen bilgiler, Kubbet-üs Sahra imiş.
Mescid-i Aksa Diye 
Kubbet-üs Sahra'ya  Bakıyoruz
Pek çok kişimiz, Mescid-i Aksa'yı, resimlerde  gördüğümüz "Altın Sarı Kubbeli" olan yer olarak biliyoruz. Halbuki Mescid-i Aksa, o sarı kubbeli olan mescit değil; hemen onun biraz ilerisindeki gösterişsiz Gri Kubbeli yapıdır.
Mescid-i Aksa, resimde gördüğünüz gibi, sağda, gösterişsiz olan gri kubbeli olan yapıdır  
Kim bize Mescid-i Aksa fotoğrafları diye sarı kubbeli Kubbet-üs Sahra'yı ezberletiyor? 
Bununla ilgili gezmiş olduğum bir-çok sitede, aşağıda alıntısını yaptığım yazı ile, ortak noktada buluşuyorlar.

''Medya. Peki, bu işin arkasında kim var? Mescid-i Aksa diye Kubbet-üs Sahra resimlerinin ezberletilmesi kimin işine gelir? Tabii ki Kubbetü's-Sahra'yı ön plana çıkarıp, Müslümanların değer verdikleri Mescid-i Aksa'yı arka plana itip, şaşırtmacayla sanki hiç yokmuş gibi göstermek isteyenin işine gelir. Bunu yapan kim olabilir? 
Tabii ki Siyonistler! 

Siyonistler, Müslümanların Mescid-i Aksa'sını, kendilerinin yani Yahudilerin mescidi olarak lanse ettikleri Kubbet-üs Sahra olarak gösteriyorlar. Bunu ne için yapıyorlar? 
Çünkü, Müslümanların Mescid-i Aksa'sını yıkmak, Filistin ya da daha doğrusu "Vaadedilmis Kutsal Topraklar"a olan hâkimiyetlerini tamamlamak, Müslümanlara ait en ufak bir iz bırakmamak ve de en önemlisi, Mescid-i Aksa'yı yıkarken, Müslümanlardan çok fazla tepki almamak için. 
Biliyorsunuz; İsrail, Mescid-i Aksa'nın altında tünel kazıyor. Sebep? Mescid-i Aksa'yı normal yollarla yıkamadıkları için, alttan kazıyorlar ki kendi kendine yıkılsın. İsrail, bu yıkımla neyi hedefliyor? Bu sorunun cevabı Kuran'ın Bakara Suresi'nde saklı: "Peygamber onlara şunu da söylemişti: - Talut’un, Musa’ya verilen Tabut’u/sandığı getirmesi padişahlığın alametidir. O Tabut'ta, Rabbiniz tarafından size manevi bir kuvvet ve Musa ailesiyle Harun ailesinin arkaya bıraktıkları Tevrat levhalarından arta kalanlar vardır. Melekler onu taşıyacaktır. Şüphesiz ki bu Tabut’un size gelmesi, peygamberin sözünün doğruluğuna delildir, eğer iman getirenlerdensiniz.” Daha açık olmak gerekirse, Mescid-i Aksa'nın altında inanılmaz ve paha biçilmez bir mânevî hazine saklı. “Hz. Mehdi... Beytü'l-Mukaddes'in hazinelerini, - Tabut-u Sekine'yi, Ben-i İsrail sofrası ile levhaların madenlerini, Hz. Adem'in cübbesini, Hz. Süleyman'ın minberinin asasını ve Allah'ın Ben-i İsrail'e gönderdiği süt kadar beyaz olan eldivenlerini - çıkaracaktır. İşte Yahudiler, bu hazineleri elde etmek için çirkin bir yolla Mescid-i Aksa'yı yıkıyorlar; ama her şeyin bir sahibi var ve Mescid-i Aksa da sahipsiz değildir.''

 Solda Kubbet-üs Sahra, Sağda Mescid-i Aksa
arasında kalan Yahudilerin Ağlama Duvarı



                            

Sitelerde gezinirken, yine ilginç bir haber gözüme ilişti. Aynen aktarıyorum:
  
İSRAİL MESCİDİ AKSA'NIN ALTINA BOMBA YERLEŞTİRDİ
 
-"İsrail 1967'den bu yana Mescidi Aksa'nın altında kazı çalışmaları yürütüyor. Bugün Mescidi Aksa'nın bulunduğu Haremüşerif bölgesi UNESCO tarafından koruma altında fakat tüm bu korumaya rağmen İsrail, kazı çalışmaları sırasında Mescidi Aksa'nın altını boşalttı, çok sayıda tünel kazıldı, Mescidi Aksa'nın altındaki tünellere bomba yerleştirildi ve daha fazla bomba ve dinamit yerleştirilmek üzere bu tünellerin içine çukurlar açıldı." 

 İşte Gerçek Mescid-i Aksa
Mescid-i Aksa, yeryüzünün ikinci mabedi, Müslümanların ilk kıblesi ve son peygamberin miraç durağı olan kutsal bir mekandır.
İSRAİL 2020'DE MESCİDİ AKSA'YI YIKACAK
 
-"İsrail amacı Mescidi Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman Mabedini inşa etmek. Şu an Mescidi Aksa'nın yıkılması için tüm hazırlıklar yapılıyor, kutsal mekanın altına kazılan tünellere bomba ve dinamit yerleştiriliyor bir gün gelecek bu bombalar patlatılarak Mescidi Aksa yıkılacak ve İsrail Mescidi Aksa'nın bulunduğu yere Süleyman Mabedini inşa edecek. Bunun için geri sayım başladı.  


Mescidi Aksa'yı 2020 yılında yıkıp yerine Süleyman Mabedini açmayı planlıyorlar şu an görünen tarih 10 yıl sonrası yani 2020."
Diğer bir haber:
Mescid-i Aksa ve Kubbetü’s-Sahra var olduğu sürece Kudüs’ün İslami kimliğinden soyutlanamayacağını bilen İsrail için öncelikli tehdit bu yapılardır. İsrail, yıktığı Müslüman yerleşimlerin yerine inşa edilmek üzere, “Davut Sitesi”, “Tevrat Parkı” ve “Hoşgörü Müzesi” gibi kendi kitlesi açısından sempati toplayan projeler geliştirerek yıkım siyasetine destek almaktadır. Hedef; Aksa çevresinde kümelenmiş ve adeta camiyi koruyan Müslüman mahallelerin yıkılarak yerlerine Yahudilerin yerleştirilmesi ve Aksa’nın savunmasız bırakılmasıdır.
Türkiye, üyesi olduğu BM, İKÖ ve Medeniyetler Arası Diyalog zeminlerini, parlamentolar arası dostluk gruplarını ve ikili ilişkilerini kullanarak Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki yıkımın durdurulmasında etkili olmalıdır.




 
.