6 Şubat 2012 Pazartesi

3 Zamanlı Elektronik Sayaçları Hakkında Bilmediklerimiz.

Valla ben de yeni öğrendim bu meseleyi
haberlerden.
Yani şu ''Başvuru''
meselesini. Ve  hemen de gidip başvurumu yaptım.
Kimlik fotokopiniz ile birlikte ''Halkla İlişkiler'' e başvuruyorsunuz. Size form imzalatıyor. Şef'e onaylatıp, ''Abonman'' servisine teslim ediyorsunuz. Sizi uyarıyorlar ''Saat 17.00-22.00 arası elektrik kullanımınıza çok dikkat edin'' diyorlar. Hepsi 15 dk. sürüyor. Faturanız gelmediyse, faturanız artık hesaplı tarifeden hesaplanıp gelecektir. Ha bu arada elektrik borcunuzun olmaması gerekiyor. Yani önce ''Para'' diyorlar:)) 

Elektronik sayaçlar, üç zamanlı tarifeye göre çalışıyor ama biz özel olarak gidip de başvuruda bulunursak oluyormuş. Aksi taktirde 3 zamanlı sayaç olsa bile tarife klâsik ücretlendirmeden oluyormuş. yani 14.8o4 krş'tan. Demedi demeyin ve hemen gidin başvurunuzu yapın.  



Gündüz: 06.00-17.00 arası= kilovat/saati:14,804 krş
Puant   : 17.00-22.00 arası= kilovat/saati:26,878 krş
Gece     :22.00-06.00 arası= kilovat/saati: 6,098  krş tur.


İyi ki medya bizi birçok konuda bilgilendiriyor. İyi ki varlar. Ah TEDAŞ ahhh!!!




"İnanan için açıklama gerekmez, inanmayana açıklama yetmez" Thomas D'acquinas

Bu sözü az önce bir TV programında duydum. İşsiz ve cebinde dolmuş parası bile olmayan ''Bülent Soylu'' adında Konyalı bir genç, yerde bulduğu çanta dolusu para ve altınları tereddüt etmeden hemen polislere teslim etmiş. Bu haberin ardından bu söz söylendi moderatörler tarafından. Benim de çok hoşuma gitti ve bu sözün kaynağını araştırdım ve buldum. Kısaca sizleri de bilgilendirmek istedim.

Bu arada Konyalı kardeşimiz Bülent Soylu, umarım hayatta herşey gönlünce olur. Sevgiler, Saygılar sana ;)

Thomas D'acquinas

 1225-1274 yılları arasında yaşamış olan, Aristotelesçi düşünceleri olan ünlü İtalyan hiristiyan filozof.

1879'da Papa,  XII. Leo, Thomas'ın öğretilerini teolojinin temeli olarak kabul eder. Böylece Thomas'ın görüşleri Katolik Kilisesinin resmi görüşü durumuna gelmiş olur. 1914'te, onun görüşlerini tartışmak günaha girmekle eş anlamlı kabul edilmiştir. 1917'de ise Kilise yasası, Thomas'ın görüşlerini Kilisenin resmi görüşü ilan etmiştir. 

Vikipedi'den alıntıdır.


''Kanaat Etmeyi Unuttuğunuzda, Hiçbir Para Yetmez.''

       Bu güzel ve derin anlamı olan sözü, Zeytinburnu'na perde bakmaya gittiğimde bir esnafın masasında yazılı olduğunu gördüm. Ve hemen kalem kâğıt çıkararak bu sözü not ettim. Ne kadar doğru bir söz değil mi?