29 Ocak 2011 Cumartesi

Halkımızın CAROLİNE ve ALİ KAPTAN'a olan tepkisini izleyin:)))) (Öyle Bir Geçer Zaman ki)

İşte, Arap Dünyasının Yeni Lideri: RECEP TAYYİP ERDOĞAN

'TÜRKİYE, BÖLGE HALKI İÇİN ÖRNEK VE MODEL'

ABD'deki düşünce kuruluşu uzmanları, Tunus ve Mısır gibi ülkelerde son dönemde meydana gelen olayların, Ortadoğu'da "demokratik ve istikrarlı bir ülke olarak Türkiye'nin önemini daha da artırdığını" söyledi.

Crown Ortadoğu Çalışmaları Merkezi ve German Marshall Fund uzmanı Joshua Walker, hem Türkiye'nin hem de ABD'nin olaylara bakarak "kazanan veya kaybedenleri tahmin oyunu içine girmek istemediğini" söyledi.
Ancak Türkiye'nin, "kendi tarihi evrimine uygun olarak, daha az otoriter bir yönetim yapısı anlamına gelen ifade özgürlüğü ve insan haklarının yanında olmak istediğini" belirten Walker, yine de Türkiye'nin konuya çok fazla dahil olmaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'nin bölge halkı için "büyük bir örnek ve model" olduğuna işaret eden Walker, "Mısır'ın zayıflamasının Arap dünyasında liderlik boşluğu yaratacağını, ancak bu boşluğu da halihazırda Türkiye'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın popülerliği ve İsrail'e karşı Arap duyarlılığının savunuculuğunu yapmasıyla doldurduğunu" kaydetti.
(Alıntı)

Göstericiler, Facebook ve Twitter'da örgütlenip sokağa döküldüler.

Facebook ve Twitter diktatörleri deviriyor.

Arap ülkelerindeki devrimler, sosyal medyanın ilk devrimi olarak tarihe geçti.
İktidarlar, televizyon ve yazılı basını kontrol etse de, muhalif medyayı sansürle kontrol altına alsa da, sosyal medya üzerinde hakimiyet kuramadı.
Önce Tunus, sonra Arnavutluk ve son olarak Mısır'daki gösteriler; Facebook, Twitter, Youtube ve Dailymotion gibi sosyal paylaşım sitelerinin gücünü ortaya koydu.

Farklı coğrafi bölgelerden ve farklı sosyal kesimlerden insanlar, evlerindeki bilgisayarlardan tek tek sessizce sosyal ağa girip, örgütlendi. İktidarın kontrolündeki medya pasifken, sosyal medya sessiz ama aktifti. Ve aynı anda sokağa çıktılar.
Çoğu işsiz, dar gelirli, ancak sosyal ağları kullanan gençlerdi. Ancak onlara kadınlar ve toplumun diğer kesimleri de katıldı. Bu karma çoğunluk, iktidarın gücünü kırmayı ve alternatif toplumsal hareket olmayı başardı.
Tunus'ta muhalefetin 23 yıldır deviremediği Zeynel Abidin Bin Ali'nin ülkeyi terketmesini sağladılar.
Mısır'daki sürpriz gösteri de, böyle örgütlendi. Gösteri günü olarak, resmi tatil ilan edilen 'Polis Günü' seçildi ve Facebook ve Twitter hesaplarından "sokağa dökülün" sözüne, 90 bin kişi olumlu yanıt verdi. Ve 1977'den bu yana en büyük gösteride binlerce kişi iktidara karşı sokağa döküldü; fakirlik, işsizlik, yolsuzlukları protesto etti.
Böylece, Mısır'da 85 yıllık Müslüman Kardeşler'in yapamadığını başardılar; ülkeyi 30 yıldır demir yumrukla yöneten Hüsnü Mübarek'in koltuğunu salladılar.
2009'da İran'da seçimlerin ardından başlayan muhalif gösterilerde ilk kez etkili şekilde kullanılan sosyal ağlar, artık otoriter rejimlerin en korkulu rüyası olmuş durumda. (NTVMSNBC)
(Gazetevatan.com)