22 Ocak 2015 Perşembe

Zayıflık.. İstediğiniz Buysa, buyrun buraya.İ

1-Su: Sabah yataktan kalkar kalkmaz su içiyorum. Öyle limonluymuş, ılıkmış falan filan dinlemiyorum. Suyu bulduğumda içiyorum. Gözümü açar açmaz içiyorum. Bunu da özel olarak herhangi bir şey için yapmıyorum. Suyu bünyem istiyor ve severek içiyorum. İçim yanıyor ve içiyorum. Kahvaltımı hazırlayana kadar geçen süreçte, 3 bardak suyu kana kana içiyorum. Günde sanırım ortalama 2,5-3 lt su içerim. Yaz aylarında 3-4 litreyi buluyor bu.


2-Kahvaltı: Olmazsa, olmazlarımdan biri de Kahvaltı. Kahvaltı benim için yemek öğünlerinin en önemli olanı ve de en sevdiğim öğündür. Keyifle yaparım kahvaltımı. Diğer öğünlere o kadar önem vermiyorum. Yiyorum ama, tok olmak için yiyorum. Ama Kahvaltı..Bu çok özel bir yemektir benim için. Tereyağım ve reçelim ya da balım mutlaka ama mutlaka olacak. Yumurta da olacak. Rafadan hem de. Yazın domates. Üzerine bol zeytinyağı gezdirilecek.. onun üstüne de maydanoz ve de kekik. Belki maydonozu sallayabilirim ama... kekik mutlaka olacak. Beyaz peynir yemem. çok az Tulum tarzı peynir yerim. Kibrit kutusu kadar bile değil. 2-3 siyah zeytin. (Boyasız, çekirdeği sarı olacak) Çay, boyasız olacak. Çabuk demlenen çaylardan olmayacak. Güne başlarken içilen çorbaların mideye bir saldırı ve saygısızlık olduğunu düşünmüşümdür hep. Ekmek 2-3 dilim yerim.:))


3- Tıka basa yemeyin:
Karnımın doyduğunu hissettiğim an kalkarım yemekten. Tabağımda 2 lokmalık birşey kalmış olsa bile, doyduysam.. ''ziyan olmasın'' diyerek kalanı yemem. Kısacası, çok fazla doymadan kalkarım sofradan. Her defasında tıka basa yediğinizde, her defasında da midenizin hacmini genişletirsiniz. Her defasında da bir o kadar daha çok yersiniz. Benden söylemesi.

4- Etin yağlısı: Yerim. Hele ızgara olursa... 

5-Meyve:  Aram hoş değildir. Bu benim eksi yanımdır. Buna da çok üzülüyorum. Meyve yiyen insanlara da çok özenirim. Bu arada bir tavsiye. Meyveyi aç karnınıza yiyin.



6-Tatlı: Baklava, Tulumba v.s yani bol şerbetli tatlıları seevmeeeem! 
Midem kalkar. Yesem bile 1 dilim tatlı yerim, üstüne de 2 bardak su içerim. Bazen tatlı krizim tutar..3-4 tablet Çikolata yerim. Ya da 3-4 tatlı kaşığı Nutella.


7-Hamur İşleri: Yerim. Ama abartılı değil. Doyduğumu hissettiğim anda, bırakırım. Dediğim gibi çok doymayı sevmem, rahatsız eder beni bu (Mantı hariç. Mantıyı tıka basa yerim)


8-Gece Yemeği: Yerim. Ne zaman acıksam yerim. Ekmek arası yaparım. Ya da tahin-pekmez varsa, bandıra bandıra yarım ekmeğe yakın yerim ve öyle yatarım. Üstüne 2 bardak su.

9-Yeşillik: Roka, Tere, Dere otu, maydanoz. Bunları doğramadan, parmaklarımda yuvarlayarak bir top haline getirir tuza banar çıtır çıtır yerim. Salatadan daha çok bunları yemeyi daha çok severim. Pişmiş Yeşili pek severek yemem. Ama Isırgan otunun kavurmasına bayılırım. Hele Omlet'in içinde.. harika bir lezzet.





10- Ara atıştırmaları: Aralarda ıvır-zıvır şeyler yemem, atıştırmam.



 11- Meşrubat: Cola içmem. İçersem sade ya da meyveli  gazoz içerim. Ama az içerim. 



İşte bu kadar! Yukarıda saydıklarımı zayıf kalmak için ya da başka herhangi birşey için yapmıyorum. Ben sıkıntıya gelemem. Kendimi kasmayı pek sevmem. Hayatımın ritmi bu. 

Haaa.. bu arada, önemli bir noktaya değinmek isterim. 2 kilo aldıysam, bunu da kendime yakıştırmadıysam, hemen işe koyuluyorum.


Ne mi yapıyorum? 
SPOR: Kahvaltıdan sonra alıyorum elime bir şişe suyumu, etrafta ne kadar spor aletleri olan parklar varsa, tek tek giriyorum oraya ve aletlerle çalışıyorum. 3 saat sürer benim bu park gezintilerim. Hem yeni kişilerle tanışıp sohbet ediyorum, hem de sporumu yapıyorum. Şişemdeki su bittiyse, su satan dükkanlardan rica edip dolduruyorum. :)))
Kısacası, kilo aldığımı hissettiğim an, 
bunu yok etmek için hemen işe koyuluyorum. Bunun için 10 kilo almayı beklemiyorum.

Haydi rast gele! :)))