25 Ocak 2015 Pazar

DRY MARTİNİ Kokteyl ve Hazırlanışı

DRY MARTİNİ

KOKTEYL
Entellektüellerin İçkisi





Entellektüellerin içkisi diyorum çünkü bir gazeteden okumuştum; edebiyat, sanat ve siyaset dünyasındaki kişilerin favori içkileriymiş. Roosewelt, Kenedy, Churcill, Kruşçev, Nixon gibi önemli siyaset adamları bu İtalyan içkisini pek de severlermiş. Martinilerini hazırlatırken, ölçüleri farklı tutarlarmış. Kiminin Vermut ile Cin beraberliğinin ölçüsü 7/1 miş, kiminin 1/1, kimininse 2/1 miş. (Burada az olan ölçü tabiiki Vermut) Bazısı, Vermutu sert buzlarda iyice karıştırır sonra Vermutu süzer, üzerine Cin'i öyle koydururmuş. Buz o kadar sert olmalıymış ki suyunu salmasın. Bazısı ise, 1 kaşık Zeytin suyu ilave ettirirmiş. Çalkanıp ya da karıştırılarak hazırlanması yine seçenekleri arasındaymış.
Martini için söylenmiş bir söz: 1 kadeh yeterli, 2 kadeh çok fazla, 3 kadeh insanı masa altına yuvarlar. :)))
Artık Martini'nin ayarı bence içicinin damak tadına kalmış gibi. Vermut'u ister 1/1, ister 7/1 ölçü kullanın.
Biz bu durumda en iyisi orta hafif olan tarifini verelim.


MALZEMELER

1/2 ölçek Vermut
2 ölçek Cin
Arzuya göre bir tatlı kaşığı zeytin suyu
1 sade ya da dolma yeşil zeytin
Buz


HAZIRLANIŞI
Martiniyi hazırlayacağınız bardağa önce sert buz kalıplarını koyun, üzerine ölçü olarak yarım likör bardağı Vermut'u dökün. Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Buz ile Vermut iyice özdeşleşsin. Sonra 2 ölçek Cin'i ilave edin ve yine iyice karıştırın. Arzuya göre varsa 1 tatlı kaşığı zeytin suyu 
ilave edin, karıştırın. İşlem tamam.
Önceden buzdolabında soğutulmuş martini bardağına hazırladığınız Martini'yi dökün ve 2-3 yeşil zeytini içine garnitür olarak sallayın :) 


Bu kadaaaar.. :))

AFİYET ŞEKER OLSUN ENTELLEKTÜEL ARKADAŞLARIM :))))


                               





BLOODY MARY Kokteyl Hazırlanışı ve Hikayesi

Dünyaca ünlü
BLOODY MARY
KOKTEYL

Akşamdan kalmalara bol ve keskin baharatları nedeniyle 
uyarıcı etkisi yapan içki

Bloody Mary, ilk olarak Fransa'da 1921 yılında
Paris'te bulunan bir Barın (Harry's New York Bar) Barmeni tarafından hazırlanan içkidir. Barmen, daha sonra bu içkiyi farklı malzelerle daha da  geliştirerek Amerika'ya taşıdı. Bloody Mary 1933 yılında artık bir Amerikan içkisi olmuştur. İsmini değiştirmeğe kalkılsa da, Barmen buna izin vermemiştir.  Adı Bloody Mary'dir, ismini de İngiltere ve İrlanda Kraliçesi olan I.Mary'den almıştır. 
I.Mary, Protestanları canlı canlı yakarak öldürtmüş,
adı bu nedenle ''Bloody Mary'' 
Yani ''Kanlı Mary'' olarak anılmıştır.
(Ben bu içkiye ''Kanlı Nigâr'' derim hep)


İngiltere ve İrlanda Kraliçesi I.Mary
Nam-ı diğer Bloody Mary



Bloody Mary, ilk defa Paris'te bulunan bu Bar'da, bir Barmen tarafından hazırlanmıştır

Şimdi gelelim Bloody Mary'nin hazırlanışına. Belki şaşıracaksınız ama, bir nevi acılı sebze çorbasını andırıyor :)))

MALZEMELER
Votka
Domates suyu
Taze sıkılmış Limon suyu
Worchestershire Sosu (Büyük marketlerde bulunur)
Acı sos
Karabiber (beyazı olursa daha leziz olur.
Tuz
Süslemeler için arzuya göre
Kerevis sapı ya da yaprağı
Salatalık
Chery domatesi
Yeşil zeytinler

Şimdi Hazırlıyoruz:
(Ben yaptım, içtim, feleğimi şaşırdım!)
Uzunca bardağa buzları koyun ve üzerine tuzu, karabiberi 
serpin


2 damla Acı sos (acı olmasını istiyorsanız, miktarını artırabilirsiniz.
Bir miktar Worchestershire sosu (olmazsa olmaz)

Limon suyu (1,5 cl)
ekleyin

Votka (4,5 cl)
ilave edin..



Kaşıkla iyice karıştırın. Baharatlar erisin. 
(Bu kokteylde Blender kullanılmıyor ya da çalkalanmıyor.)

Tekrar bardağın alabileceği kadar buz ekleyin.

İsminin hakkını veren domates suyunu alabildiği kadar bardağa  ilâve edin.
kaşıkla tekrar karıştırın.

Üzerini arzuya göre salatalık, kürdan saplanış chery domatesi, 
kereviz sapı ya da dalı, kürdan saplanmış yeşil zeytinler
gibi sebzelerle süsleyebilirsiniz.


Hatta, bir çay tabağına koyacağınız siyah-beyaz karabibere
ağzı limonla sıvazlanmış bardağı batırıp, hoş bir görüntü ve değişik tat ekleyebilirsiniz.
Ve Bloody Mary'niz hazır.
AFİYET ŞEKER OLSUN :)))

SEX ON THE BEACH Kokteyl ve hazırlanışı

SEX ON THE BEACH 
KOKTEYL




MALZEMELER

Ölçümüz bir likör bardağı olsun



1 ölçü VOTKA


1/2 ölçü ŞEFTALİ LİKÖRÜ


1 miktar NAR ŞURUBU


1/2 ölçü TEKİLA

1 miktar PORTAKAL SUYU


Bolca BUZ
Süslemeler için portakal dilimleri ve kiraz 


Kokteyl karışımını hazırlamak için ben, blender ya da büyükçe kapaklı bir kavanoz kullanıyorum.
Kabınıza önce bolca BUZ (4-5 küp), sırasıyla 1 ölçü VOTKA, 1/2 ölçü ŞEFTALİ LİKÖRÜ, 1 miktar NAR ŞURUBU (nar şurubu, güzel lezzet verir, ver kokteylinize hoş bir renk verir.) 1/2 ölçü TEKİLA ve en son üzerine bir miktar PORTAKAL SUYU ekleyin. Köpürtene kadar kabınızı çalkalayın.
Bardağa dökerken yukarıdan dökün ki , köpürsün :))
En son kokteyl bardağınızı süsleyin. Bardağın kenarına 1 PORTAKAL DİLİMİ, içine de 1-2 tane kiraz  atın.
Hatta içine göz zevkinize ve damak tadınıza göre zarı alınmış 1-2 küçük portakal dilimleri atın. Ve hatta hatta hızınızı alamayın
hoş şekilli pipetler ve şemsiyeler kullanın.
                                        

AFİYET ŞEKER OLSUN :))