24 Ocak 2015 Cumartesi

MARGARİTTA Kokteyl ve hazırlanışı








Bir Meksika içkisi:   MARGARİTTA

                             


HAZIRLANIŞI:
1 Ölçek TEKİLA
                                                 
                                                    

Yarım ölçek PORTAKAL LİKÖRÜ


 1 ölçeğe yakın  LİMON SUYU


                                             
4 küp BUZ

                                                     

TUZ





Ölçeğimiz tekila bardağı olsun.




HAZIRLANIŞI


Bir blender'a 4 buz kalıplarını koyun. Üzerine 1 ölçek TEKİLA, yarım ölçek PORTAKAL LİKÖRÜ, 1 ölçeğe yakın LİMON SUYUNU koyun ve blender'da karıştırın.

Sonra, Margaritta bardağının ağzını limonla sıvazlayıp, tabaktaki tuza batırın. 
Artık hazırlamış olduğunuz Margarittanızı bu bardağa döküp,
afiyetle içebilirisniz. 



AFİYET ŞEKER OLSUN...


SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ GERÇEKTEN YARARLI MIDIR?


''Niçin karar vermeden önce tüm ilkeleri denemiyorsunuz?
 Yararlı ya da zararlı olup olmadığına, sadece 30 gün için süt içmeyerek ve süt ürünlerini azaltarak, vücudunuzda hissettiklerinize göre karar verirsiniz.''



Ben bildiğimden değil, gerçekten ne süt ne de süt ürünlerinden oluşan yoğurt, peynir gibi şeyler yemem. 55 yaşımdayım,yaşıtlarıma göre oldukça hareketli ve sağlıklı biriyimdir. Üstelik çok sevdiğimden, kahvaltılarımda günde 2 tane kaynamış yumurta yerim. Neymiş? Kolestrol yaparmış. Bende böyle bir şey yok. Neyse..
1998 Yılında Anthonny Robbins'in
'SINIRSIZ GÜÇ' adlı kitabını okumuştum. Süt ve süt ürünleri hakkında önemli vurgular yapmıştı. Kitaptan sizlere bu konu ile ilgili alıntılar yapacağım.
Anthonny Robbins, süt ürünlerinin iddia edildiği gibi çok da yararlı olmadığını vurguluyor. 


''Süt balgam yapar. Bu balgam da vücudun görevini iyice zorlaştıracak şekilde ince barsağı sertleştirir ve buradaki herşeye yapışarak tıkaç görevi yapar. ''



''Yoğurt nasıldır? O da süt ve peynir kadar kötüdür.''



''Dondurma nasıldır? Sizin en iyi olmanızı destekleyecek birşey değildir. Buna rağmen onun şahane tadından ve dokusundan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Meyve suyu yapıcısı aracılığıyla donmuş muzdan aynı tadı ve dondurma hissini veren birşey yapabilirsiniz.''


''Peynir: Peynir de sütün yoğunlaştırılmış şeklidir. Bir kilogram peynir elde etmek için kaç kilogram süt kullanılması gerektiğini göz önüne alın. Sadece peynirdeki yağ miktarı bile az peynir yenmesi için yeterli nedendir. İlla peynir yemek istiyorsanız, bir büyük tabak salatanın üzerine biraz peynir rendeleyebilirsiniz. Böylece peynirin tıkama etkisini suca zengin gıda ile dengeleyebilirsiniz.''


YASAK OLMASINA RAĞMEN, PARİS PLASTERİ KULLANIYORLAR
''Süt ürünleriyle uğraşanların peynirlerini kalınlaştırmak ve onları birbirine yapıştırmak için neler kullandıklarını biliyor musunuz? Paris Plasteri adı verilen bir kalsiyum sulfat kullanmaktadırlar. Şaka yapmıyorum. Kaliforniya`da kullanılması yasak olmasına rağmen Federal Standartlara göre serbesttir. Bununla birlikte izin verilen herhangi bir yerde üretilen süzme peynir Kaliforniya`ya gönderilebilir ve orada satılabilir. Temiz, kolay dolaşabilen bir kan dolaşımı yaratmaya çalışırken, onu Paris Plasteriyle doldurmanın nasıl bir şey olduğunu hayal edebiliyor musunuz?''

''FEDERAL HÜKÜMET, SÜT ÜRÜNLERİNİN FAZLASI İÇİN HER YIL 2,5 MİLYAR ÖDEMEK ZORUNDA. DEPOLAR DOLU. SÜT ÜRÜNLERİNİN TÜKETİMİNİ ARTIRMAK ZORUNDA!''
''Niçin daha önce süt ürünleri hakkında böyle şeyler işitmemiştik? Geçmişten gelen koşullanma ve inanç sistemleri gibi bunun birçok nedeni vardır. Bir diğer neden de Federal Hükümetin süt ürünleri fazlası için her yıl 2.5 milyar Dolar ödemek zorunda olması olabilir. Gerçekten de 11/8/83 tarihli The New York Times`a göre, hükümeti çok yağ tüketiminin tehlikeli olduğuna ilişkin kampanyalarıyla doğrudan çelişkili bir şekilde, süt ürünlerinin tüketimini artırmak için yeni bir strateji geliştirmektedir. Şu anda hükümetin depolarında 400 milyon kg. toz süt, 130 milyon kg. yağ, 300 ton peynir bir kambur olarak durmaktadır. Aklıma gelmişken belirtmeliyim ki, bu süt endüstrisine bir saldırı değildir. Bana göre bu endüstride çalışanlar bizim kültürümüzün en ağır işçilerindendir. Bu benim sağlığımın desteklenmemesine karşılık, benim onları destekleyeceğim anlamına gelmez.''


SINIRSIZ GÜÇ