12 Ağustos 2010 Perşembe

FENERBAHÇELİLERE ÖNEMLİ DUYURU....


Sayın Fenerbahçelilerin, ezan sesini duymadan ve iyice emin olmadan oruçlarını açmamaları önemle hatırlatılır..

İsrail İran'ı vurmaya hazırlanıyor..


Aralarında İsrail Genelkurmay Başkanı'nın da olduğu yetkililerle yapılan mülakatlarda, “İsrail'in İran’ı bombalama ihtimalinin yüzde 50’den fazla olduğu" sonucu ortaya çıktı. Haber, "İsrail İran'ı vurmaya hazırlanıyor" başlığı ile verildi.

ABD’nin en saygın dergilerinden The Atlantic’in Eylül sayısının kapağına taşınan haberde Jeffrey Goldberg, İsrail’de ve ABD’de 40’tan fazla yetkiliyle görüştü. İktidar, ordu ve muhalefetin önemli kişileriyle konuşan Goldberg, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’dan Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’ye kadar herkese aynı soruyu sordu: “İsrail’in önümüzdeki bir yıl içinde İran’a saldırma olasılığı nedir?” Goldberg’ün konuştuğu isimlerin neredeyse tamamı aynı yanıtı verdi: “Yüzde 50’den fazla!”

SENARYO HAZIR

Jeffrey Goldberg’ün hem İsrail’de hem ABD’de görüştüğü isimlerin anlattıkları, İran’a yapılacak olası bir saldırının son noktasına kadar planladığını gösteriyor. Farklı kaynakların anlattıkları ortak senaryoya göre, önümüzdeki 12 ay içinde İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Uzi Arad ve Savunma Bakanı Ehud Barak aynı anda Washington’daki meslektaşlarını arayarak operasyona başladıklarını haber verecek.

TÜRKİYE'YE GİRMEDEN İRAN'A GİRECEKLER

İsrail’den havalanan 100 kadar F15 ve F16 tipi savaş uçağı, Türkiye sınırına girmeden, büyük ihtimalle Suudi Arabistan üzerinden İran’a gidecek. İsrail’le işbirliği anlaşmaları yaptığı düşünülen Suudi Arabistan ise uçakların geçişi sırasında radarlarını kapatacak.

İRAN'IN RADARLARINI ETKİSİZ HALE GETİREBİLİYORUZ


Uçaklar, Irak hava sahasını da kullanacak. İddiaya göre, böyle bir olasılıktan şimdiden haberdar edilen Amerikalılar, Pentagon’dan, “İsrail uçakları sınıra girerse vurmayın” talimatı aldı. Uçakların İran’a girmesi de sorunsuz olacak. Üst düzey bir İsrailli yetkili, “İran’ın radarlarını etkisiz hale getirmeyi biliyoruz” dedi.

HEMEN VURUP, HİZBULLAH'A KARŞI İSRAİL'E DÖNÜLECEK


İran’a giren uçakların nükleer tesisleri bombalayarak yok etmeleri için tek bir şansları olacak. Zira İran’ın durumdan haberdar olur olmaz Lübnan’daki Hizbullah’a İsrail’i vurmasını söyleyeceği düşünülüyor. Bu durumda uçakların bir an önce İsrail’e dönmesi ve savunmaya geçmesi gerekiyor.

Ancak eğer nükleer tesisler tamamen yok olmadıysa Kuzey Irak’tan çıkacak komandoların işi bitirmesi planlanıyor. Tüm bunlar gerçekleştiğinde ya İran saldırmaya cesaret edemeyecek, ya da Ortadoğu’da çağın en büyük savaşlarından biri patlak verecek.
OBAMA 'DUR' DERSE, DURULACAK


Bu senaryo İsrail'de de tartışma yaratıyor. İsrail kulislerinde ABD’yi saldırıya ikna etmenin çok daha akıllıca olacağı söyleniyor. Ancak halen Irak ve Afganistan’daki savaşlarla uğraşan Obama’nın tüm lobi faaliyetlerine rağmen Ortadoğu’da yeni bir savaşa girme ihtimali düşük gözüküyor. İsrail yönetimi, tüm bunlarla ilgili ABD’ye yalan söylememe kararı da aldı. Yani eğer Barack Obama İsrail harekete geçmeden önce arayıp Netanyahu’ya, “Planları durdurun” derse İsrail durmak zorunda kalacak. (Ntvmsnbc)

Dünya'nın Yaşayan En Büyük Fizikçisinden Yankı Uyandıran Bir Açıklama: Bu Dünyadan kaçmazsak...

Haber: Bu Dünya'dan Kaçmazsak...

Dünya son günlerde çeşitli felaketlerle boğuşurken, dünyanın yaşayan en büyük fizikçisi sayılan Stephen Hawking, "Big Think" adlı web sitesine, "Bu dünyadan kaçmazsak, sonumuz pek hayırlı değil" mesajı verdi.

Hawking'e göre, doğal kaynakları hızla tüketen insanoğlunun tek çaresi, ilk fırsatta uzaya yayılmak. Uzaya yayılmadığı takdirde insan neslinin yok olacağını söyledi. 


Tarihimizde giderek artan şekilde tehlikeli bir döneme giriyoruz. 1963'teki Küba füze krizi gibi, yok olmamızın an meselesi olduğu zamanlar geçmişte oldu. Bu tür olaylar gelecekte daha sık olacak. Çünkü dünyanın sağladığı doğal kaynakları hızla tüketiyoruz. Genetik kodlarımız bencil ve saldırgan içgüdüleri taşıyor. Uzun vadede var olmak için tek şansımız uzaya yayılmak." (Haberler.com)

Jandarma Genel Komutanlığında sessiz devir teslim töreni yapıldı

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği resmi internet sitesinde, dün yapılan komuta devir teslim töreni bugün duyruldu.
Yüksek Askeri Şura toplantılarında, Orgeneral Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirilmeyeceğinin duyurulması ve ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi düşünülürken istifa ettiğini açıklayan Orgeneral Atilla Işık, Jandarma Genel Komutanlığı görevinide sessizce devretti. 26 Ağustos 2008 tarihinde dönemin Jandarma Genel Komutanlığı komuta devir teslim töreni basına açık yapılmıştı. Orgeneral Işık Koşaner'in Jandarma Genel Komutanlığı'nı Orgeneral Atilla Işık'a devir ettiği törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ katılarak Orgeneral Koşaner'e plakat ve şilt vermişlerdi.
Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bugünkü bilgi notunda, "Jandarma Genel Komutanlığı Komuta Devir Teslim Töreni 11 Ağustos 2010 tarihinde yapılmış, Orgeneral Necdet Özel Jandarma Genel Komutanlığı emir komutasını devralmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi. 

Bir Hadisi Şerif: “Alimin uykusu, cahilin ibadetinden daha hayırlıdır.” .


''Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.''
Mustafa Kemal Atatürk

ERMAN TOROĞLU, ÖLÜMDEN DÖNDÜ. İşte video..



Erman Toroğlu-Ahmet Çakar buluşmasında 
Toroğlu'nun boynu az kalsın kırık cam parçalarına isabet edecekti.



Erman Toroğlu'nun kazasını izle..işte video

''ABD bizimle savaşı göze alamaz!''









Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed AliCaferi, ülkesine yönelik saldırı tehditlerini ''psikolojik savaş'' olarak niteledi ve ABD'nin İran'a karşı savaşı göze alamayacağını söyledi.

ABD'nin terörizmle mücadele bahanesiyle Irak ve Afganistan'a asker yığdığını belirten Caferi, ''ABD, İran'ın askeri ve manevi gücünün tam olarak farkında. Saldırı tehditlerini hayata geçirebilecek güçten yoksun'' diye konuştu.

Tümgeneral Caferi, ''ABD'nin doğrudan bir saldırıda bulunamayacağını bildiği için, İran'a karşı artan bir şekilde psikolojik savaş yürüttüğünü'' söyledi.

Caferi, ''Amerikalılar, İran halkının gözünü korkutarak yasadışı taleplerini kabul ettiremeyeceklerini biliyor'' ifadesini kullandı.

İran, ABD ve İsrail'in askeri saldırı tehditlerine tüm imkanlarını kullanarak cevap vereceğini ilan etmişti. Ortadoğu'da yeni bir çatışmanın ABD, İsrail ve müttefiklerine pahalıya mal olacağını savunan Tahran yönetimi, savaş ihtimalinin düşük olduğunu belirtmişti.