14 Ağustos 2010 Cumartesi

Çok Feciiiiiiiiiiiiiiiiii.. izleyin..

Feci Kaza Anı

İşte... İnsanlığın bittiği An! İzleyin..

İnsanlığın bittiği An - İzleyin

Mobeseye Takılan Kazalar.. izleyin

Mobeseye takılan kazalar

İŞTE GOOGLE TUZAĞA DÜŞÜREN GÖRÜNTÜLER..


Google'a büyük oyun

İnternet arama motoru Google'ın yaşadıkları caddeden sürekli görüntü geçtiğini öğrenen bir çift, bu durumdan rahatsız oldu ve Google'a müthiş bir oyun oynadı.

İngiltere'de bir çift, Google'ın tavrını öğrenmek için yaşadıkları caddede bir cinayet mizanseni oluşturdu. Park halindeki bir aracın arkasında bir kadın yüz üstü yatmıştı. Bu görüntüleri Google Street View'den görenler paniğe kapıldı çünkü kaldırımın ortasında cansız bir beden yatıyordu. Fotoğraf önce internet üzerinde dolaşmaya başladı ancak olay yerine bir türlü polis gelmiyordu. Yapılan araştırmada Google'ın böyle durumlarda emniyet görevlilerini uyarmadığını ortaya çıkardı.     
Çift, cadde üzerinde cansız yatan bir beden karşısında internet arama motoro Google'ın sosyal sorumluluğunu hatırlayıp hatırlamadığını merak ediyordu. Google'ın sadece görüntüyü geçtiği ancak bu durum karşısında polisi bilgilendirmediği ortaya çıktı.
İngiltere'deki Google sözcüsü, olay sonrası yaptığı açıklamada, şirket olarak bireysel görüntülerle ilgilenmedikleri açıklamasını yaptı. İngiliz yasalarına göre ise cinayet şüphesi olan durumlarda Google'ın bu görüntüleri emniyet yetkililerine bildirmesi gerekiyor.
Bu görüntülerden rahatsız olan mahalle sakinleri ise çifte tepki gösterdi. Mizansen olsa dahi böyle bir görüntüyü caddelerinde görmek istemediklerini belirttiler.

Gaziantep'te bir süre önce devreye giren MOBESE kameraları, yaşanan kazaları saniye saniye görüntülüyor.

Kaza anları mobesede

Galatasaray kötü başladı!



Sivasspor 2 - 1 Galatasaray

 

Spor Toto Süper Ligi'nde 
Galatasaray, Süper Toto  Süper Lig’in ilk  haftasında Sivasspor'a deplasmanda  2-1 mağlup oldu. Karşılaşmada takımımızın golünü 6. dakikada Mustafa Sarp atarken, Sivasspor'un gollerini 42. dakikada Bruno Zita ve 60. dakikada Cihan Yıldız attı.

Beşiktaş'ı İzmir'de galibiyete taşıyan isim olan Bucaspor maçı sonrası şunları söyledi:


Bobo: Golcüye gerek yok
 



''İzmir'de çok sıcak bir havada mücadele ettik. Rakibimiz çok kapandı. Böyle rakiplere karşı oynamak gerçekten çok oluyor. Ancak kazandığımız için çok mutluyuz'' dedi.
Yönetiminin golcü arayışlarına anlam veremediğini söyleyen Bobo, "Beşiktaş'ın golcüye ihtiyacı yok. Ben kendime güveniyorum. Bu sezon gol krallığında iddialıyım" şeklinde konuştu.

Referandum Anket - Türkiye Genelinde bugünkü durum...

Türkiye Geneli Sonuçları

Evet
%45.28
(200445) oy
Hayır
%54.72
(242261) oy
Toplam
%100
(442706) oy

Öcalan ile haftalık görüşmelerini yapamayan avukatları için Adalet Bakanlığı tekne kiraladı.

Devlet İmralı'ya tekne kiraladı

İmralı Adası ile deniz yolu ulaşımını sağlayan iki gemideki arıza nedeniyle müvekkilleri bölücübaşı Abdullah Öcalan ile haftalık görüşmelerini yapamayan avukatları için Adalet Bakanlığı tekne kiraladı. Ulaşım sorunun çözülmesi üzerine 28 Temmuz’dan beri adaya gidemeyen Öcalan’ın iki avukatı, dün sabah Gemlik’ten İmralı’ya hareket etti.

Fener İmzayı Attırdı..

Fenerbahçe uzun süredir transfer etmek için görüştüğü yıldız futbolcuya imzayı attırdı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda Senegal Milli Takımı'nın formasını da giyen 31 yaşındaki forvet, yarın 13:00'te İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olacağı belirtildi.

Mamadou Niang Kimdir?

13 Ekim 1979'da Senegal'de Dünyaya gelen Avrupa'nın en etkili forvetlerinden Mamadou Niang futbol kariyerine Fransa ekiplerinden Le Havre'nin genç takımında başladı. Profesyonel futbol hayatına 18 yaşında Troyes'de adım atan Niang ilk lig maçına 28 temmuz 2000'de Olympique Marseille karşısında çıktı. 1.78 metre boyundaki yıldız oyuncu, Troyes formasıyla 68 maçta 11gol kaydetti.

Ocak 2003'te altı aylığına Fransa ikinci ligindeki Metz'e kiralanan Senegalli yıldız burada yeteneklerini ortaya koydu ve 18 maçta 6 gol attı. 2003-04 sezonunda Metz Teknik Direktörü Jean Fernandez, Niang'ı tekrar kiralamak için girişimlerde bulundu ancak başarılı olamadı ve Senegalli yıldız o sezon Strasbourg'la anlaştı.

Strasbourg'ta ilk lig maçına 9 Ağustos 2003'te çıkan Niang bu maçta ilk lig golünü atarken, 2005'te Strasbourg ile Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Strasbourg'ta 80 maçta 28 gol atan Niang gösterdiği performansıyla 2005 Temmuz ayında 7 milyon euro karşılığında Olympique Marsilya'ya transfer oldu.

Senegalli futbolcu, Marsilya'da ilk maçına 14 ağustos 2005'te Olympique Lyon karşısında çıkarken ilk golünü de bir hafta sonraki maçta Stade Rennais'e attı. Fransa Lig 1'de 2005-2006 sezonunda 10 gol kaydeden Niang 2007-08 sezonunda attığı 18 golle gol krallığında Karim Benzema'nın ardından ikinci sırayı aldı.

Marsilya formasıyla çıktığı 236 maçta 105 gol kaydeden Mamadou Niang'ın Fransa vatandaşlığı da bulunuyor. Senegalli yıldız, milli takım formasını ilk kez 2002 yılında giydi. Niang, 27 Mart 2002 tarihinde Senegal'in Bolivya ile oynadığı maçta milli formayla ilk golünü attı. 
2005'te ülkesinde Yılın Futbolcusu ödülünü kazanan Niang, Senegal'in 2004, 2006 ve 2008 Afrika Uluslar Kupası kadrolarında da yer aldı. Yıldız futbolcu Senegal milli takımıyla çıktığı 44 maçta 15 gol kaydetti.

31 yaşındaki golcü, geçtiğimiz sezon formasını giydiği Marsilya adına ligde 18 gol atarak takımının Fransa Ligi şampiyonu olmasında büyük pay sahibi oldu.

2009-2010 sezonunda gol krallığını Lorientlı Gameiro ile paylaşan Niang ayrıca geçtiğimiz sezon Marsilya ile Fransa Lig Kupası ve Fransa Süper Kupası'nı da kazandı.

Dehşet Evi..Tek odalı gecekonduda üç gün, üç gece yaşananlar, tüyler ürpertti...

Tek odalı gecekonduda akılalmaz dehşet!


Etlik’teki bir gecekonduda birlikte yaşadığı kadını, kendisini aldattığı şüphesiyle 3 gün boyunca işkence edip öldürdüğü öne sürülen zanlı ile zanlının eşi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çorum’da yaşayan ve yaz aylarında inşaatlarda çalışmak için Ankara’ya gelen evli ve 3 çocuk babası Erdal A. (36), yaklaşık 3 ay önce bir çocuk annesi Ayşe K. (42) ile tanıştı.

Ayşe K.ile Etlik Mehtap Caddesi’ndeki bir gecekonduda birlikte yaşamaya başlayan Erdal A, Çorum’un Sungurlu ilçesinde kalan resmi nikahlı eşi G.A’yı (36) telefonla arayarak çocukları yanına göndermesini istedi.

İddiaya göre G.A, eşi Erdal A’ya, "Beni bırakma. Kumayla yaşamaya razıyım" diyerek, 3 çocuğunu alıp Ankara’ya geldi. G.A, bir oda ve salonu bulunan gecekonduda, eşi ve birlikte yaşadığı kadının yanında kalmaya başladı.

Bir süre sonra "Çocuk bakmaya gidiyorum" diyerek bazı geceler eve gelmeyen Ayşe K’nin kendisini aldattığından şüphelenen Erdal A, 3 gün önce, cep telefonuna gelen mesajları okuduktan sonra birlikte yaşadığı kadınla tartıştı.

İddiaya göre, Ayşe K’yi eve hapseden Erdal A, 3 gün boyunca kadına işkence etti. Başını duvara vurup kemerle döverek Ayşe K’nin ölümüne neden olduğu iddia edilen zanlı, kadını yatağa yerleştirdi ve eşiyle birlikte evi temizledi.

Daha sonra 155 polis imdat hattını arayan Erdal A, birlikte yaşadığı kadını öldürdüğünü söyledi. Gece saat 23.00 sularında olay yerine giden güvenlik güçleri, Ayşe K’nin dün öğleye doğru yaşamını yitirdiğini belirledi.

Polis, zanlının, ölen kadını, altına bir keçe sererek yatağa yerleştirdiğini, yatağın nevresimlerini değiştirip, eski nevresimleri eşine yıkattığını belirledi. Güvenlik güçleri Ayşe K’nin ayaklarının kemer tokasıyla delindiğini, başında ve vücudunda ise yara izleri bulunduğunu tespit etti. Ayşe K’nin vücudundaki bazı yaraların zanlının eşi tarafından bandajla sarıldığını belirlendi.

Erdal A. ve eşi G.A’yı gözaltına alan polis, biri öldürülen kadına ait 4 çocuğu, Çocuk Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti. G.A’nın para karşılığı bakmak için eve aldığı bir çocuk ise annesine teslim edildi.

Fenerbahçeli taraftarlara Müjde!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Medya Talimatı'nda yeni sezon öncesi değişiklik yapıldı.


2010-2011 sezonu itibarıyla geçerli olacak talimatta karma alanın kaldırılması, TFF Medya Temsilcisi uygulaması getirilmesi gibi geçmiş yıllara göre birçok yenilik bulunuyor. Yeni sezonda müsabakalar, oynandıkları haftanın son müsabakasının tamamlandığı günün gece yarısından 24 saat geçtikten sonra, müsabakayı oynayan kulüplerin kendi kulüp TV’leri üzerinden banttan yayınlanabilecek. 
Fenerbahçe taraftarları şifresiz yayın yapan FB TV'den kendi takımlarının maçlarını böylelikle izleyebilecekler.
(Milliyet.com)

Marmaris'te Mide Bulandıran Skandal!

Marmaris’te idrarlı votka ve viski

Marmaris’te idrarlı votka ve viski

Muğla'nın Marmaris İlçesi’nde düzenlenen operasyonda, bidonlara ve şişelere doldurulmuş çok miktarda votka ve viski ele geçirildi. İzmir ve Mersin'den getirilerek Marmaris’teki bar ve diskolara satılacağı belirlenen sahte içkilerde idrar da saptandı.

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, dün Marmaris’in eğlence merkezlerine sahte votka ile viski sevkiyatı yapılacağı istihbaratını aldı. Marmaris polisi ile irtibata geçildi. Bu gece ilçe girişinde araçlar beklenmeye başlandı. Ford Connect marka otomobili durduran polis, içinde yaptığı aramada 20 litrelik 5 bidona doldurulmuş 100 litre votka ele geçirdi. Otomobildeki T.E. (33), H.I. (34) ve U.T. (28) gözaltına alındı. Diğer aracın gelmesini bekleyen polisler gece yarısı şüpheli bir kamyoneti durdurdu. Kamyonetin kapalı olan kasasında yapılan aramada 875 şişe viski ile 2 bin şişe votka ele geçirildi. Kamyonetin sürücüsü M.C. (42) de gözaltına alındı.

İki operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli sorgulanmak üzere Muğla’ya götürülürken, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü de ele geçirilen içkileri incelemeye aldı. Analizlerde, bidonlara ve şişelere doldurulan içkilerde idrar tespit edildi. Sahte içkiler imha edilmek üzere Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Şüphelilerin, sorgularının ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi. (Milliyet.com)

2010-2011 Futbol Sezonu Bugün Açılıyor. İşte oynanacak ilk maçlar..

Yeni sezonda ismi Süper-Toto SüperLigi olarak değişen Türkiye 1. Futbol Ligi bugünkü karşılaşmalarla sezona merhaba diyor.Yaklaşık 3 aylık aranın ardından başlayacak olan futbol sezonu yine Türkiye de yılın en çok konuşulan gündemlerinden biri olacak. 18 kulübün kıyasaıya yarışacağı yeni sezonda , takımlar yine renkli ve flaş transferleriyle izleyicilere güzel bir sezon yaşatmak istiyor.

İLK MAÇLAR
 
Sezonun ilk haftası Gaziantepspor- Kasımpaşa ve Sivasspor-Galatasaray  maçı ile açılacak.

Günün Programı İse Şöyle :

20:00 Gaziantepspor - Kasımpaşa
 
20:00 Sivasspor - Galatasaray  
22:00 Bucaspor - Beşiktaş  
22:00 Eskişehirspor - Gençlerbirliği

BURSASPOR MOTİVASYON KAYNAĞI
Bursaspor'un geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek , 26 sene sonra Anadolu'ya şampiyonluk yaşatması bu sene diğer Anadolu kulüplerine ayrı bir motivasyon kaynağı olacak Bu sene doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan yeşil-beyazlı takımi Fenerbahçe'nin  de 3. ön eleme turunda bu lige veda etmesi sonucunda önemli miktarda geliri kasasına indirmiş olacak.

10 YABANCI FUTBOLCU

Kulüpler 2010-2011 ve 2011-2012 Sezonlarında 10 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek.Müsabakalarda 6 tanesi sahada yerlerini alabilecekken , 2 tanesi yedek soyunacak , diğer 2 tanesi de maçları tribünden takip edebilecek.

TFF'den ŞEFFAKLIK POLİTİKASI

Türkiye Futbol Federasyonu izlediği şeffaflık politikasına istinaden disiplin ihlalleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk halinde, sevke konu müsabakanın hakem ve temsilci raporlarının da savunma istem yazılarıyla birlikte kulüplere gönderilmesine karar verdi.

TOPLAR NİKE'DAN
Yeni Sezonda Süper-Toto Süper Liginde Nike'ın dizayn ettiği Total 90 Tracer PL adlı top kullanılacak.

Kur'an-I Kerim'in Değişmediği İspatlandı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Dr.Tayyar Altıkulaç, 10 yıllık çalışma sonucunda orijinal 4 mushaf ile günümüz Kur'an-ı Kerim'ini kelime kelime ve harf harf kontrol ederek, aralarında herhangi bir değişikliğin olmadığını kanıtladı.
Altıkulaç, günümüz Kur'an-ı Kerim'i ile dünyadaki 4 orijinal mushaf üzerinde IRCICA ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yıllardır ''Kur'an-ı Kerim'in hiç değişmediği, tahrife uğramadığı''nın ifade edildiğini ancak kanıtlanamadığını dile getiren Altıkulaç, IRCICA ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca basılan orijinal mushafların özel faksimile nüshalarının, Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir değişikliğe uğramadan günümüze ulaşmış bir kitap olmasıyla ilgili olduğunu söyledi.
Mushafların en eski belgelerinin kütüphanelerde saklı bulunduğunu ve kimsenin bunların kapağını açıp inceleme fırsatı bulamadığını anlatan Altıkulaç, teknolojik gelişmelerin sonucu dijital çekim sayesinde kütüphanelerdeki mushafları dijital ortama aktardıklarını ve kitap haline getirdiklerini kaydetti.
Orijinali Topkapı Sarayı Müzesi'nde bulunan ve Halife Hz. Osman'a izafe edilen Mushaf-ı Şerif'in IRCICA tarafından hazırlanan özel faksimile nüshası ile bugün dünyanın her yerinde okunmakta olan Kur'an-ı Kerim'i kelime kelime, harf harf, hatta diş diş kontrol ettiğini ve arada herhangi bir değişikliğin olmadığını tespit ettiğini anlatan Altıkulaç, aynı çalışmayı Kahire'de bulunan ve yine Hz. Osman'a ait olduğu söylenen El-Meşhedü'l-Hüseyni mushafı üzerinde de yaptığını kaydetti. Taşkent Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde bulunan mushaflar üzerinde de aynı çalışmayı yürüttüğünü belirten Altıkulaç, ''Bunlar hep ayrı ayrı coğrafyalarda henüz hicretin birinci asrı içinde yazılmış mushaflar. Mushaflar birbirleriyle tam bir paralellik içinde oldukları gibi, dünyanın her yerinde okunan Kur'an-ı Kerim'lerle de aynı paralelliği gösteriyorlar. Küçük, basit esasıyla ilgisi olmayan imla farklılıkları var ama esası ilgilendiren hiç bir şey yok. Ne fazla, ne eksik.Müslümanlar için çok önemli bir sonuç olarak değerlendiriyorum'' dedi.
Altıkulaç, çalışmalarının San'a mushafı üzerinde devam ettiğini belirterek, ''O da bitmek üzere, yakında matbaaya göndereceğiz'' diye konuştu.
İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu,çalışmanın çok önemli sonuçlar ortaya çıkardığını belirterek, ''Çalışmalar sonucunda Kur'an-ı Kerim'in vahyedildiği andan bugüne olduğu gibi ulaştığı, bir harfinin, bir kelimesinin ne fazla ne az olduğu tespit edildi'' diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu,Türkiye'de Hz. Osman dönemine ait 3 önemli mushaf bulunduğunu, bunların birini Diyanet Vakfı'nın, diğer ikisini de IRCICA'nın neşrettiğini belirterek, 'San'a Mushafı'nın da yakında neşredileceğini bildirdi. (Anadolu Ajansı)

"Bugün Olsa Yine İdam Cezası Verirdim"


12 Eylül darbesinden sonra 40'a yakın idam kararına imza atan hakim Vatan Gazetesine Konuştu;  
"Bugün Olsa Yine İdam Cezası Verirdim" 

Vatan: Başbakan idam kararlarında imzanızın bulunduğu Adalı ve Pehlivanoğlu için TBMM grubunda konuşurken ağladı. Ne hissettiniz?

A.F.Kayacan: Sadece Mustafa Pehlivanoğlu hakkındaki kararda imzam vardır. Adalı hakkındaki kararda yer almadım. Aynı gece iki infaz olacağı için Necdet Adalı'yla ilgili aynı mahkemeden bir başka üye resmi görevliydi. Ancak aynı yerde bulunmam nedeniyle Adalı'yla ilgili infazı da görmüş oldum. Pehlianoğlu ile ilgili hüküm, dosyada mevcut olan ve aksi inkar edilemeyecek kesin, elverişli delillere dayalı olarak verilmiştir. 5 kişiden oluşan askeri Yargıtay Dairesi tarafından oy birliği ile onanmıştır. Delillerin niteliğini de daha önce açıkladım. Pehlivanoğlu hakkındaki kararla ilgili aksini kim söylüyorsa, halen bulunduğu yerinde olan dosyaya baksın. Dosyayı bilmeden bu konu hakkında özellikle suçsuzmuş gibi yorum yapan kim olursa olsun iftiracıdır, istismarcıdır.


Vatan: Anayasa paketi geçerse ve kişilerin aileleri sizden hesap sormak isterse ne olacak?


A.F.Kayacan: Ben hakim olarak 19 Ekim 1979 tarihinde önümdeki dosyada yer alan delillere ve yasalara göre hüküm verdim.İmzam bulunan hüküm de Yargıtay tarafından Temmuz 1980'de oybirliği ile onandı.İnfaz edilip edilmemesi hakim olarak benim dışımda bir husustur.Bu nedenle benden hesap soracak kişi sadece yüce Allah'tır. Günü gelince herkes gibi biz de o hesabı vereceğiz. 

Vatan: Çok sorulmuştur ama idam kararı almak zor değil mi? O imzayla ölüme gönderilen kişilerle ilgili vicdani bir hesaplaşmaya giriyor musunuz?

A.F.Kayacan: Hakim ne olursa olsun önündeki yasayı uygulamak durumundadır.Eğer takdiri indirim denilen ve ölüm cezasının müebbet ağır hapis cezasına çevrilmesi durumu söz konusu değilse ne kadar zor olursa olsun yasayı uygulamak zorundadır. Verilen cezanın infaz edilip edilmemesi tamamen yasama organına tanınmış bir yetkidir. İmzam bulunan ve infaz edilen ölüm cezaları Pehlivanoğlu ve Ali Bülent Orkan'la ilgili. 5 ve 7 kişiyi öldüren bu iki sanık yönünden takdiri indirim bulunmadığına vicdani kanaat getirildi. 5 kişilik Yargıtay heyeti de oybirliği ile aynı kanaati paylaştı. Yasayı uygulamak durumunda olan bir hakim olarak vicdanımızı rahatsız edecek bir durum söz konusu olmamıştır.

Vatan: Geriye dönseniz aynı kararı verir miydiniz?

A.F.Kayacan: Takdiri indirim bulunmadığına ilişkin kanaatim yine aynı olurdu ve dolayısıyla karar aynı olurdu.

ALİ FAHİR KAYACAN KİMDİR?

Asker kökenli bir hakim olan Ali Fahir Kayacan, 12 Eylül darbesinden sonra 40'a yakın idam kararına imza attı. O dönem Hava Üsteğmen olan Ali Fahir Kayacan, 12 Eylül davaları sürerken 30 yaşındaydı. Sıkıyönetim mahkemesi hakimi olan Kayacan, aralarında ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu ve Ali Fuat Orkan'ın da bulunduğu sağcıların yanı sıra solcu isimlerin idam kararlarına da imza attı.