29 Ocak 2011 Cumartesi

İşte, Arap Dünyasının Yeni Lideri: RECEP TAYYİP ERDOĞAN

'TÜRKİYE, BÖLGE HALKI İÇİN ÖRNEK VE MODEL'

ABD'deki düşünce kuruluşu uzmanları, Tunus ve Mısır gibi ülkelerde son dönemde meydana gelen olayların, Ortadoğu'da "demokratik ve istikrarlı bir ülke olarak Türkiye'nin önemini daha da artırdığını" söyledi.

Crown Ortadoğu Çalışmaları Merkezi ve German Marshall Fund uzmanı Joshua Walker, hem Türkiye'nin hem de ABD'nin olaylara bakarak "kazanan veya kaybedenleri tahmin oyunu içine girmek istemediğini" söyledi.
Ancak Türkiye'nin, "kendi tarihi evrimine uygun olarak, daha az otoriter bir yönetim yapısı anlamına gelen ifade özgürlüğü ve insan haklarının yanında olmak istediğini" belirten Walker, yine de Türkiye'nin konuya çok fazla dahil olmaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'nin bölge halkı için "büyük bir örnek ve model" olduğuna işaret eden Walker, "Mısır'ın zayıflamasının Arap dünyasında liderlik boşluğu yaratacağını, ancak bu boşluğu da halihazırda Türkiye'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın popülerliği ve İsrail'e karşı Arap duyarlılığının savunuculuğunu yapmasıyla doldurduğunu" kaydetti.
(Alıntı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder