24 Ocak 2015 Cumartesi

MARGARİTTA Kokteyl ve hazırlanışı








Bir Meksika içkisi:   MARGARİTTA

                             


HAZIRLANIŞI:
1 Ölçek TEKİLA
                                                 
                                                    

Yarım ölçek PORTAKAL LİKÖRÜ


 1 ölçeğe yakın  LİMON SUYU


                                             
4 küp BUZ

                                                     

TUZ





Ölçeğimiz tekila bardağı olsun.




HAZIRLANIŞI


Bir blender'a 4 buz kalıplarını koyun. Üzerine 1 ölçek TEKİLA, yarım ölçek PORTAKAL LİKÖRÜ, 1 ölçeğe yakın LİMON SUYUNU koyun ve blender'da karıştırın.

Sonra, Margaritta bardağının ağzını limonla sıvazlayıp, tabaktaki tuza batırın. 
Artık hazırlamış olduğunuz Margarittanızı bu bardağa döküp,
afiyetle içebilirisniz. 



AFİYET ŞEKER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder