25 Ocak 2015 Pazar

BLOODY MARY Kokteyl Hazırlanışı ve Hikayesi

Dünyaca ünlü
BLOODY MARY
KOKTEYL

Akşamdan kalmalara bol ve keskin baharatları nedeniyle 
uyarıcı etkisi yapan içki

Bloody Mary, ilk olarak Fransa'da 1921 yılında
Paris'te bulunan bir Barın (Harry's New York Bar) Barmeni tarafından hazırlanan içkidir. Barmen, daha sonra bu içkiyi farklı malzelerle daha da  geliştirerek Amerika'ya taşıdı. Bloody Mary 1933 yılında artık bir Amerikan içkisi olmuştur. İsmini değiştirmeğe kalkılsa da, Barmen buna izin vermemiştir.  Adı Bloody Mary'dir, ismini de İngiltere ve İrlanda Kraliçesi olan I.Mary'den almıştır. 
I.Mary, Protestanları canlı canlı yakarak öldürtmüş,
adı bu nedenle ''Bloody Mary'' 
Yani ''Kanlı Mary'' olarak anılmıştır.
(Ben bu içkiye ''Kanlı Nigâr'' derim hep)


İngiltere ve İrlanda Kraliçesi I.Mary
Nam-ı diğer Bloody Mary



Bloody Mary, ilk defa Paris'te bulunan bu Bar'da, bir Barmen tarafından hazırlanmıştır

Şimdi gelelim Bloody Mary'nin hazırlanışına. Belki şaşıracaksınız ama, bir nevi acılı sebze çorbasını andırıyor :)))

MALZEMELER
Votka
Domates suyu
Taze sıkılmış Limon suyu
Worchestershire Sosu (Büyük marketlerde bulunur)
Acı sos
Karabiber (beyazı olursa daha leziz olur.
Tuz
Süslemeler için arzuya göre
Kerevis sapı ya da yaprağı
Salatalık
Chery domatesi
Yeşil zeytinler

Şimdi Hazırlıyoruz:
(Ben yaptım, içtim, feleğimi şaşırdım!)
Uzunca bardağa buzları koyun ve üzerine tuzu, karabiberi 
serpin


2 damla Acı sos (acı olmasını istiyorsanız, miktarını artırabilirsiniz.
Bir miktar Worchestershire sosu (olmazsa olmaz)

Limon suyu (1,5 cl)
ekleyin

Votka (4,5 cl)
ilave edin..



Kaşıkla iyice karıştırın. Baharatlar erisin. 
(Bu kokteylde Blender kullanılmıyor ya da çalkalanmıyor.)

Tekrar bardağın alabileceği kadar buz ekleyin.

İsminin hakkını veren domates suyunu alabildiği kadar bardağa  ilâve edin.
kaşıkla tekrar karıştırın.

Üzerini arzuya göre salatalık, kürdan saplanış chery domatesi, 
kereviz sapı ya da dalı, kürdan saplanmış yeşil zeytinler
gibi sebzelerle süsleyebilirsiniz.


Hatta, bir çay tabağına koyacağınız siyah-beyaz karabibere
ağzı limonla sıvazlanmış bardağı batırıp, hoş bir görüntü ve değişik tat ekleyebilirsiniz.
Ve Bloody Mary'niz hazır.
AFİYET ŞEKER OLSUN :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder