25 Ocak 2015 Pazar

DRY MARTİNİ Kokteyl ve Hazırlanışı

DRY MARTİNİ

KOKTEYL
Entellektüellerin İçkisi





Entellektüellerin içkisi diyorum çünkü bir gazeteden okumuştum; edebiyat, sanat ve siyaset dünyasındaki kişilerin favori içkileriymiş. Roosewelt, Kenedy, Churcill, Kruşçev, Nixon gibi önemli siyaset adamları bu İtalyan içkisini pek de severlermiş. Martinilerini hazırlatırken, ölçüleri farklı tutarlarmış. Kiminin Vermut ile Cin beraberliğinin ölçüsü 7/1 miş, kiminin 1/1, kimininse 2/1 miş. (Burada az olan ölçü tabiiki Vermut) Bazısı, Vermutu sert buzlarda iyice karıştırır sonra Vermutu süzer, üzerine Cin'i öyle koydururmuş. Buz o kadar sert olmalıymış ki suyunu salmasın. Bazısı ise, 1 kaşık Zeytin suyu ilave ettirirmiş. Çalkanıp ya da karıştırılarak hazırlanması yine seçenekleri arasındaymış.
Martini için söylenmiş bir söz: 1 kadeh yeterli, 2 kadeh çok fazla, 3 kadeh insanı masa altına yuvarlar. :)))
Artık Martini'nin ayarı bence içicinin damak tadına kalmış gibi. Vermut'u ister 1/1, ister 7/1 ölçü kullanın.
Biz bu durumda en iyisi orta hafif olan tarifini verelim.


MALZEMELER

1/2 ölçek Vermut
2 ölçek Cin
Arzuya göre bir tatlı kaşığı zeytin suyu
1 sade ya da dolma yeşil zeytin
Buz


HAZIRLANIŞI
Martiniyi hazırlayacağınız bardağa önce sert buz kalıplarını koyun, üzerine ölçü olarak yarım likör bardağı Vermut'u dökün. Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Buz ile Vermut iyice özdeşleşsin. Sonra 2 ölçek Cin'i ilave edin ve yine iyice karıştırın. Arzuya göre varsa 1 tatlı kaşığı zeytin suyu 
ilave edin, karıştırın. İşlem tamam.
Önceden buzdolabında soğutulmuş martini bardağına hazırladığınız Martini'yi dökün ve 2-3 yeşil zeytini içine garnitür olarak sallayın :) 


Bu kadaaaar.. :))

AFİYET ŞEKER OLSUN ENTELLEKTÜEL ARKADAŞLARIM :))))


                               





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder