11 Ağustos 2010 Çarşamba

Yanılıp da Sultanahmet'e gitmeyin

Ramazan etkinlikleri Sultanahmet’ten Beyazıt meydanına taşındı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı’nın da girişimiyle her yıl Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinliklerinin bu yılki yeni adresi Beyazıt Meydanı oldu.

Başkan Topbaş her yıl Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Sultanahmet Meydanı’nın daha düzenli kullanılması gerektiğini ifade ederek, Ramazan etkinliklerinin Beyazıt Meydanı’nda düzenleneceğini söyledi. Topbaş gazetecilerin, “Kitap fuarının Beyazıt Meydanı’na alınması Sahaflar Çarşısı’ndaki esnafın tepkisine neden oldu. Zor durumda olduklarını söyleyen esnaf, kitap fuarının işlerini iyice durduracağından şikayet ediyor” sorusu üzerine şunları söyledi: “Bu etkinlik alanı buraya binlerce insanı getirecek. Yüzbinler ile ifade edeceğimiz insanın buraya gelişi, oradan geçişi ve orada farklı şeyleri görmesi ve ulaşması açısından önem taşıyor. Etkinlikler, Sahaflar Çarşısı’nı bilmeyenlere bile öğretmiş olacak.” 
İstanbul 2010 AKB Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç ise, “Etkinliklerin merkezi Beyazıt Meydanı olacak ancak Ramazan, konserlerden sergilere, sohbet ve konferanslardan sahne gösterilerine varıncaya kadar geniş bir yelpazede İstanbullularla buluşacak.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder